LCD (liquid crystal display) monitori su, već duži niz godina, uobičajeni dio računalne opreme, kako za poslovne, tako i za kućne korisnike. Pad cijena LCD monitora, učinio ih je dostupnim svakom kupcu. Zbog svojih prednosti u odnosu na klasični CRT monitor, koji je već “izumro” u našim krajevima, ova vrsta monitora je postala dominantna.

Izvodimo sve popravke svih vrsta LCD TFT monitora. Raspolažemo velikim brojem rezervnih dijelova koji su najčešće korišteni na mainstream modelima, a sve dijelove koje nemamo u stanju u mogućnosti smo nabaviti ukoliko cijena popravka monitora ne prelazi prag isplativosti.
Očekivani radni vijek CCF lampi LCD monitora je u prosjeku 50.000 radnih sati. Na žalost, rijetko koji monitor “odradi” nominalan broj radnih sati bez kvarenja. Najčešći kvarovi kod LCD monitora sa fluo pozadinskim osvetljenjem su kvar na inverter ploči (sklop koji napaja fluorescentne cijevi visokim naponom), na strujnom napajanju monitora, na elektronici lcd panela (ovakvi kvarovi zahtjevaju zamjenu cijelog panela), kao i neispravnost najčešće samo jedne od četiri lampe za pozadinsko osvetljenje.
Kod LCD monitora sa LED osvjetljenjem, česti kvarovi su na impulsnom napajanju.

Dogodi se i poneko vanjsko oštečenje samog LCD panela gdje nudimo zamjenske panele od provjerenih proizvođača.

Ovdje posebno istaknimo dobavljivost i zamjenu LCD panela kod prijenosnih računala gdje je zamjena samog panela višestruko isplativija od zamjene kompletnog monitora, odn. gornjeg poklopca prijenosnog računala.

Dobra vijest je ta da su LCD monitori u najvećem broju slučajeva popravljivi, a popravci nisu skupi. 

Na projektorima nudimo uslugu nabavke i ugradnje lampi, čiščenje filtera, ventilatora, leća i svjetlovoda u samom projektoru.
Ugrađujemo originalne dijelove i dajemo jamstvo na uslugu servisa. Uspješno otklanjamo kvarove i na elektronici projektora. 
U mogučnosti smo nabaviti i zamijeniti sam DMD čip u projektoru koji je česti uzročnik bijelo-crnih točkica na projiciranoj slici.

Kada je to moguće, ponuditi ćemo Vam kako originalnu tako i zamjensku lampu po dosta povoljnijoj cijeni od originalne.

Ukoliko se na Vašem monitoru ili projektoru javljaju problemi nemojte takav uređaj koristiti, jer postoji mogućnost pojave težeg kvara.
Kontaktirajte nas, te ćemo nastojati vaš uređaj popraviti istog dana, ili ćemo vam ponuditi zamjenski dok je vaš na popravku (ukoliko u tom trenutku raspolažemo slobodnim zamjenskim monitorom).