Poduzeće Velzor d.o.o. je registrirano 1993 g. s osnovnom djelatnošću pružanja usluga servisiranja informatičke opreme raznih vrsta i profila, održavanjem i instalacijom sistemskog software-a, izgradnjom i održavanjem TCP/IP komunikacijskih mreža, pružanjem usluga sigurnosnih zaštita mreža te prodajom i savjetovanjem kod nabavke informatičke opreme.

Svoje usluge isključivo pružamo poslovnim subjektima u Republici Hrvatskoj a naglaskom na područje Sjevernog Hrvatskog primorja (Istra i Kvarner s otocima) te Gorske Hrvatske (Gorski Kotar i Lika).

Posjedujemo urede u Rijeci i Kastvu dok su glavni servis i uprava smješteni u Kastvu.

U poduzeću je stalno zaposleno 3-4 djelatnika visoko školovanih i informatički obrazovanih za pružanje navedenih usluga.

Kao potvrdu naše specijalizacije navodimo i stečeni certifikat CompTIA A+ od strane naših djelatnika.
CompTIA A+ je međunarodno priznati certifikat od svih vodećih proizvođača informatičke opreme kojim se potvrđuje znanje za servisiranje računala, pisača, monitora i skenera.

U prvom redu, istaknuli bi naš servis za pisače s kojim smo tijekom godina izrasli u renomiranog i poznatog servisnog centra u regiji a posebno za modele HP, Epson i Samsung.

Višegodišnjim radom s HP proizvodima prepoznali smo prednosti i postali "Hewlett-Packard Business Partner" s čime smo proširili svoje usluge i zasigurno ojačali svoj status u području infrastrukturnih IT rješenja.

Nudimo veleprodaju informatičke opreme, u prvom redu brand proizvođača kao što su Hp, Lenovo, Samsung i Dell.
Kako bi upotpunili našu ponudu informatičke opreme osim nove opreme nudimo i rabljena računala brand name proizvođača, odnosno, računala od vodećih svjetskih proizvođača kao što su HP, Lenovo i Dell po vrlo povoljnim cijenama s polugodišnjim i godišnjim jamstvom.

Malim i srednjim poduzetnicima nudimo najam potrebne opreme na jednostavan način, umjesto njene kupnje i vezivanja dragocjenog kapitala uz opremu. Naime, nabavite li informatičku opremu izravnom kupovinom, razdoblje amortizacije obično je pet godina. Najam ubrzava efektivni porezno priznati životni vijek, što vam konstantno omogućuje korištenje najnovije tehnologije. Time što vam omogućuje pravovremenu dostupnost novih tehnologija, uz najam ćete se lakše prilagoditi novim tržišnim imperativima. To donosi bitno veću fleksibilnost, ne samo u smislu tehnologije, nego što je još bitnije i u financijskom smislu.

Provodimo manja strukturna kabliranja LAN mreža dok u slučaju većih projekata radove izvodimo uz suradnju naših partnera.

Ovlašteni smo distributer antivirusnog rješenja poznatog proizvođača BitDefender.

Posebno smo ponosni na naš uspjeh tijekom godina u povratu podataka s oštećenih tvrdih diskova.

Distributer smo kako originalnih tako i zamjenskih tonera proizvođača Orink.

Nudimo i integriramo u vašu postojeću ili novu LAN mrežu sigurnosna rješenja temeljena na Linux i FreeBSD platformi u svrhu vatrozidova i mrežnih NAS servera.

Uz suradnju našeg partnera spremni smo Vam ponuditi uslugu registriranja Vaše domene i smještaj web stranica te administraciju e-mailova.

I na kraju, uz partnersku suradnju nudimo cloud usluge koje su zaokružene od jednostavnog pričuvnog čuvanja vaših podataka u cloudu do kompletnog preseljanja vaše IT opreme i infrastrukture u cloud. 
Navedimo samo neke najučestalije proizvođače s kojima imamo dugogodišnje iskustvo: