Jedna od djelatnosti kojom se bavi firma Velzor je servis i čišćenje prijenosnih i stolnih računala. Svaki zaposlenik ima točno definirane upute za rad u obliku internog pravilnika koji je kreiran kroz godine rada i iskustva u poslovanju s klijentima. Takav način rada i organizacije omogućuje svakom zaposleniku detaljan uvid u prethodne postupke nad svakim računalom koje je bilo na servisu. Za svako pristiglo računalo se kreira poseban incident te se u slučaju reklamacija ili daljnjih radova lako dolazi do informacija o izvršenim popravcima.

Prva faza popravka računala, bez obzira o kojem se kvaru radilo, je detaljna dijagnostika računala. S posebnim alatima, programima ali i na temelju iskustva, testiraju se fizičke komponente (hard disk, memorija, optički uređaj...), temperature pojedinih komponenata, buka i rad hardware-a te se dobiva detaljniji uvid u rad računala.

Nakon detaljne dijagnostike dolazi se do brojnih informacija koje se koriste kako bi se korisniku predložile mogućnosti nadogradnje i popravka, s procjenom troškova i preporukom o daljnjim aktivnostima. Kao firma jako brinemo o korisnicima te baš nikad ne vršimo nikakve popravke bez prethodnog odobrenja i suglasnosti korisnika kojem se uvijek nudi najisplativija opcija (najbolje za najmanje novaca).
Nakon što korisnik sazna troškove rada i eventualne ugradnje novih komponenata, koje imamo na skladištu, daje se okvirna procjena vremena završetka radova nakon koje on odlučuje da li želi popravljati računalo ili ne. Prije samog rada, a nakon provjere ispravnosti diska, radi se pohrana svih podataka s fizičkog medija (diska) koji se čuvaju narednih mjesec dana u slučaju nepredviđenih poteškoća.

Čišćenje računala od virusa, malware-a, spyware i drugih zloćudnih programa spada u svakodnevni opis posla zaposlenika firme . Koristeći alate od najpoznatijih proizvođača na tržištu, nudimo najveću moguću razinu zaštite podataka na osobnim računalima.

Nakon završetka svih potrebnih i dogovorenih radova vrši se detaljan pregled računala i funkcionalnosti svega napravljenog kako se nebi potkrala poneka pogreška prilikom rada. Kada se sve istestira i kada se uvjerimo da sve što je dogovoreno s klijentom, savršeno radi, poziva se klijent i vrši se vračanje računala na lokaciju korisnika i puštanje u rad. 

U večini slučaja kvar otklonimo na lokaciji kod korisnika te sa sobom imamo uvijek rezervne dijelove koji nam to omogučuju.
Tu najčešće obavljamo zamjenu tvrdih diskova, zamjenu neispravnih napajanja, memorije i slično.

Kod prijenosnih i stolnih računala najskuplji kvar je kvar matične ploče. Dugo godina kod takve dijagnostike računalo se najčešće otpisivalo i bilo bi zamijenjeno drugim. Od 2012g. spremni smo se suočiti i s takvim kvarovima te nudimo popravak matičnih ploča zamjenom samog čipa, ili čipova, na matičnoj ploči.
Kod prijenosnih računala najčešče se radi o neispravnom tzv. "čipsetu" odn. glavnom čipu na matičnoj ploči koji je glavna sabirnica za komunikaciju svih dijelova matične ploče.
U tom slučaju umjesto nabavke nove matične ploče čije cijene nerijetko iznose par tisuća kuna, spremni smo Vam izaći u susret i popraviti vaše računalo i u tom slučaju za višestruko manji iznos.
Naravno, i u tim slučajevima dajemo 6 mjesečno jamstvo na popravljeni uređaj. 

Popravkom računala se bavimo od 1993g. te smo stekli veliko iskustvo i naši tehničari su u svakom trenutku spremni odgovoriti na nove izazove koji se pred njih stavljaju.