Nudimo usluge projektiranja, izgradnje i održavanja računalnih mreža. Projektiranje i gradnju vršimo sukladno s trenutnim i budućim potrebama. Vršimo i kabliranje te konfiguriramo svu potrebnu mrežnu opremu. Održavamo postojeće računalne mreže te jamčimo brzo i efikasno otklanjanje svih problema.

Računalne mreže su spoj različite aktivne i pasivne opreme. Pasivna oprema je ona koja ne zahtjeva električnu struju za rad, tipični primjeri su mrežni kablovi, utičnice, rackovi… Aktivna mrežna oprema uključuje routere, switcheve i drugu opremu.

Računalnu mrežu čine dva ili više povezanih računala, a putem nje se prenose podaci, dijele se uređaji (printer, skener, mrežni disk, server itd.), s tim da sva računala u lokalnoj mreži mogu dijeliti zajednički pristup na internet. Računala unutar lokalne mreže se povezuju različitim medijima, bilo da se radi o optičkim kablovima, bakrenim vodičima ili bežičnom povezivanju te različitim mrežnim uređajima kao što su preklopnici (switchevi), usmjerivači (routers) itd. 
Pri umrežavanju koristimo visokokvalitetnu aktivnu i pasivnu mrežnu opremu.

Strukturno kabliranje je jedinstvena komunikacijsko-informacijska infrastruktura izrađena na temelju zahtjeva korisnika, standarda i preporuka. Standardizacijom izgradnje mreže dobivamo unificiranu mrežu koju mogu koristiti razni servisi:
• računalni sustavi
• sigurnosni sustavi
• video sustavi
• audio sustavi
• telefonski sustavi
• upravljački sustavi i dr.

Što nudimo?

 - Instalaciju WLAN i LAN računalnih mreža
 - File, Print, FTP, Web, Mail, Proxy serveri
 - QOS i Traffic shapping
 - Centralizirani nadzor mrežnih uređaja i računala
 - Prodaja i montaža aktivne i pasivne mrežne opreme
 - Podešavanje aktivne mrežne opreme
 - Kabliranje UTP, FTP i STP mrežnim kabelom (Cat 5e, Cat6 kategorije)
 - Firewall rješenja i mrežne sigurnosti
 - Bežične mreže, HotSpotovi, zaštita

Velzor d.o.o. se pridržava strogih pravila od najvećih proizvođača računalne mrežne opreme, koja uključuju izradu kompletnog projekta vaše buduće mreže. Pod tim podrazumijevamo izlazak na lokaciju i snimanje trenutne situacije, izrada projekta i specifikacije mreže, način izvedbe, završni dogovor sa naručiocem i na kraju sama izrada, u koju je uključena montaža kablova, priprema računala za rad u mreži i instaliranje potrebnog softvera.

Za potrebe većih zahvata provlačenja bakrenih ili optičkih mrežnih kablova (visina, udaljenost) radove izvodimo uz suradnju naših partnera.

Iskusan tim inženjera i tehničara Vama na usluzi.
Složit ćemo mrežno okruženje točno po Vašoj potrebi ili unaprijediti postojeće. Jednostavno i efikasno, bez puno priče.